Søk
Close this search box.

Bærekraftspolicy for Sagstuen Interiør

Vi jobber for å bli Norges grønneste interiørarkitektbyrå!

Etter 20 år innen offshorenæringen kjente Monica Sagstuen, grunnleggeren og interiørarkitekten bak Sagstuen Interiør, på en lengsel etter et taktskifte og muligheten for mer meningsfylt arbeid. Etter en omskolering til interiørarkitekt ved NKI i 2010, og syv års erfaring i kjøkkenbransjen hos HTH og Husebykjøkken, etablerte hun sitt eget firma i 2020.

Monica brenner for å skape funksjonelle og estetiske rom ved bruk av kvalitetsprodukter og bærekraftige løsninger som varer.

Veiledning av Kunden:

 • Kunden i sentrum: Vi respekterer og imøtekommer først og fremst kundens visjoner, budsjett og behov, men gir alltid forslag til grønnere og mer miljøvennlige alternativer. Vi streber etter å velge produkter og leverandører som forplikter seg til ansvarlig produksjon, miljøsertifisering og bærekraft.
 • Anti-trend tilnærming: Vi fokuserer på klassiske interiørløsninger som kan stå seg over tid, samtidig som vi finner smarte måter å inkludere trend-elementer i dekor og detaljer. Dette gir fleksibilitet og frihet til å enkelt kunne fornye etterhvert som sesonger eller smakspreferanser endres.

Vurderinger i Prosjekter:

 1. Gjenbruk: Sammen evaluerer vi om eksisterende møbler eller materialer kan gjenbrukes i nye løsninger og design. Finnes det kanskje noen skatter i skjul eller kjellerboden?
 2. Ombruk: Sammen vurderer vi muligheten for å ombruke materialer eller møbler i nye kontekster. Kanskje kan interiør få forlenget levetid hos nye eiere? (Finn.no er vår venn)
 3. Reparasjon: Undersøke om eksisterende elementer kan repareres i stedet for å erstattes.
 4. Fornying: Finne måter å fornye eksisterende elementer for å gi dem nytt liv, for eksempel gjennom maling eller små justeringer.
 5. Nyinnkjøp: Når nye ting skal kjøpes finner vi produkter og tjenester og foreslår ansvarlige, miljøsertifiserte og grønne leverandører – vi formidler mulighetene og kunden bestemmer.

Valg av Materialer og Produkter:

 • Gjenbruk: Vi kan finne gjenbrukte og resirkulerte materialer og unike gjenstander til dine prosjekter.
 • Kortreiste materialer: Vi prioriterer materialer og produkter som er produsert eller lokalt innhentet for å redusere transportutslipp.
 • Kvalitet: Vi oppmuntrer kunden til å alltid velge produkter av høy kvalitet som har lang levetid.
 • Miljømerkede produkter: Strekker oss langt for å velge produkter som er Svanemerket, REACH-godkjent eller fra miljøsertifiserte leverandører. Vi bruker livsløpsanalyser (LCA) som et verktøy for å velge de mest miljøvennlige varene og produktene.

Samarbeidspartnere:

 • Miljøsertifisering: Vårt mål er å samarbeide med leverandører og partnere som harrelevante miljøsertifiseringer og fokus på klima og miljø for å sikre bærekraft i hele leverandørkjeden.

Transport og Reise:

 • Kollektivtransport: Reiser kollektivt når det er praktisk mulig, med mindre det dobler
  reisetiden eller krever transport av gjenstander som ikke går i håndbagasje.
 • Bærekraftig bilbruk: I samråd med en sertifisert revisor fra Deloitte har vi fått
  bekreftet at bruk av en brukt fossilbil (10 år gammel) er mer miljøvennlig enn en ny
  elbil, når vi ser på hele livsløpsutslippet. Vær derfor trygg på at vi praktiserer
  bærekraft, selv når vi dukker opp på befaring i dieselbilen.

Eksempler på bærekraftige valg:

 • Tepper: Velger tepper eller utskiftbare teppefliser av høy kvalitet som er laget for å vare over tid eller enkelt byttes ut ved slitasje eller skade.
 • Stoler: Velger allsidige stoler som kan brukes både ved spisebordet, som avlastningsstol, eller som dekor med planter. Flere bruksområdene øker varigheten.

Oppsummering:

Sagstuen Interiør er dedikert til å levere bærekraftige, estetiske og funksjonelle interiørløsninger. Gjennom nøye vurderinger, bevisste valg av materialer, og samarbeid med miljøsertifiserte partnere, streber vi etter å minimere vår miljøpåvirkning og skape rom som er varige og gode å være i. Monica Sagstuen og hennes team er her for å hjelpe deg med å realisere dine interiørdrømmer – med god samvittighet.

Siste referanser

Fornyet bad på Frogner

Oppdrag Bad på Frogner Dette badet var trangt og upraktisk, med fliser og innredning av eldre dato. En fornying her ville gjøre en stor forskjell.

Sort Bad, vaskerom og soverom på Frogner

Oppdrag I en loftsleilighet på Frogner skulle kunden renovere det hvite, rotete og lite funksjonelle bad/vaskerom. I tillegg skulle det lite funksjonelle badet / vaskerommet

Oppussing enebolig Nøtterøy

Oppdrag Kunden ønsket å pusse opp alle flater i sin første etasje, bestående av kjøkken, spiseplass, 2 stuer, trapp og entré. Kjøkkenet ble beholdt, men